perjantai 28. marraskuuta 2014

Thanksgiving & Black friday

Eilen vietettiin täällä jenkkilässä Thanksgiving, suomalaisittain kiitospäivää hyvinkin kesäsissä tunnelmissa, koska aurinko paistoi ja lämpötilakin taisi olla siinä parinkympin paikkeilla. Thanksgiving break on kaikilla koululaisilla keskiviikosta perjantaihin, eli tässä tulee semmonen mukava viiden päivän loma muutamaa viikkoa ennen joulua, en valita :) Tämä juhla on siitä kiva, että pääasia on viettää perheen ja sukulaisten kanssa aikaa kotona, syödä hyvin ja pysähtyä miettimään niitä asioita joista on kiitollinen :) Itse voin ainakin olla kiitollinen niin monesta asiasta, että voisin kirjoittaa pitkän listan, mutta tärkeimpinä tietysti oma Suomi-perhe ja kaverit, tämä uusi perhe Texasissa ja kaikenkaikkiaan koko tämä vuosi, joka on mahdollisuuksia täynnä :)
Sitten siihen ruokaan mitä kyllä riittikin! Meidän menuun kuului caesar salaattia, kaksi kalkkunaa(kokonaista), perunamuussia, gravy(semmonen ruskee kastike), stuffing( leivänpalasista ja sipulista tehty uunilaatikko), papuja, pumpkin rolls (leiväntapaisia pyörylöitä), ja karpalohilloa, nams. Jälkiruuaksi oli kolmea eri piirakkaa: kurpitsa, pekaanipähkinä ja omena. Harmi vaan piirakoista en muistanut ottaa kuvaa, mutta hyvää oli ja jo pelkän pääruuan jälkeen olin niin ähkyssä, että piti jokunen aika vaan maata sohvalla mahaa pidellen. Fiilis oli kun aina jouluruuan jälkeen :D Syönnin jälkeen pelailtiin pelejä ja vietettiin vaan rentoa iltaa, jonka jälkeen  porukka alkoi lähteä nukkumaan.







Tänään heräsin klo 5.30 aamulla Black friday shoppailemaan, joka on siis päivä täynnä hulluja tarjouksia joka paikassa. Varsinkin elektroniikkaa ja muita kalliimpia juttuja voi saada tosi halvalla, ja jotkut kaupat aukasivat ovensa jo torstaina illalla ja jatkoivat myyntiä läpi yön. Me mentiin siskon kanssa aamulla Galleria- nimiseen isoon ostoskeskukseen Houston Downtownissa, jossa on muistaakseni 400 liikettä! En tiiä miten kauanhan menisi siihen, että kävelisi sen koko paikan läpi, huh. Me kuitenkin vaan käytiin muutamissa suosikkikaupoissa, ja onneksi ruuhkaakaan ei oikeastaan ollut, joten sovittamaan ja kassoille pääsi nopeesti! Nyt on lämpimämpää vaatetta ostettu Texasin "kylmän" talven varalle. Pari viikkoa sitten jo oli oikeasti aika talvinen ilma ja aamulla lämpötilat laski jopa alle nollan, joten saa nähdä tuleeko nuo kylmemmät säät takaisin joulun alla.


Tiedän, kamalan tärähtänyt kuva, mutta tää oli ainut jonka otin tänä aamuna!The Galleria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti